Add a bookmark to get started

26 November 20212 minute read

Tapasztalt versenyjogi partnerekkel erősít a DLA Piper

Dr. Fejes Gábor és Dr. Marosi Zoltán a DLA Piper globális versenyjogi praxisához csatlakozik 2022 elején.  A több évtizedes szakértelemmel rendelkező ügyvédek érkezésével tovább erősödik és bővül az iroda nemzetközi és magyar versenyjogi portfóliója.

Dr. Fejes Gábor 1998 és 2007 között a Freshfields Bruckhaus Deringer nemzetközi ügyvédi iroda munkatársa volt Brüsszelben és Budapesten, majd az Oppenheim Ügyvédi Iroda versenyjogi praxisát vezette 2007-től. Ügyvédi praxisának fókuszában a magyar és uniós antitröszt versenyjog (kartelljog), a tisztességtelen verseny joga és a fogyasztóvédelem, valamint a versenyjog és a magánjog találkozási pontjai, közös metszetei állnak. Az elmúlt évek során számos cikket publikált magyar és uniós versenyjogi, szerződési jogi, valamint választottbíráskodási témákban. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) címzetes egyetemi docense, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) külső oktatója. A Bibó István Szakkollégium óraadója, illetve a Nemzetközi Jogi és Európai Jogi Műhely műhelyvezetőségének tagja. Az MKIK Állandó Választottbíróságán választottbíró. A Magyar Versenyjogi Egyesület alelnöke. Szakvizsga cenzor. Tanulmányait az ELTE-n és a Leuven-i Katolikus Egyetemen végezte.

Dr. Marosi Zoltán 2003 és 2007 között a Freshfields Bruckhaus Deringer budapesti irodájában dolgozott, majd az Oppenheim 2007-es alapítása óta az iroda ügyvédje, 2014 óta pedig az Oppenheim partnere. Praxisának fókuszában a magyar és uniós versenyjog, a fogyasztóvédelmi jog és a közigazgatási perjog áll. Számos szakcikket és könyvrészletet publikált versenyjogi, kereskedelmi jogi és európai uniós jogi tárgykörökben. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Bibó István Szakkollégiumban az európai uniós jog és a versenyjog meghívott előadója. Szakvizsga cenzor. Az International Bar Association Versenyjogi Bizottságának tisztségviselője. A Brit Öregdiákok Magyarországi Egyesületének elnökségi tagja. Diplomáját az ELTE ÁJK-n szerezte, majd Chevening ösztöndíjasként az Oxfordi Egyetemen szerzett Magister Juris (LL.M) fokozatot európai és összehasonlító jog területén.

A DLA Piper Hungary 1988 óta nyújt integrált és komplex jogi tanácsadást hazai és külföldi ügyfelek részére. Ügyfélkörében multinacionális vállalatok, vezető technológiák fejlesztésével foglalkozó feltörekvő vállalkozások, valamint kormányzati és egyéb, a közszférában működő szervezetek is megtalálhatók.

Print